Intro SE November 2021

Introductie Somatic Experiencing® (Traumatherapie) olv Giselle Genillard

Somatic Experiencing®, de methode van traumaverwerking ontwikkeld door Dr. Peter Levine, biedt een nieuwe en hoopvolle visie op trauma. Het is een naturalistische benadering die het mysterie van menselijk trauma ontrafelt en onthult, en concrete stappen aangeeft die nodig zijn om trauma te helen.

Trauma, aldus Levine, zit in het zenuwstelsel, niet in de gebeurtenis, en ontstaat wanneer een overweldigende ervaring bevroren raakt in de tijd. De resterende energie, die ontstaan is tijdens de gebeurtenis en niet ontladen werd uit het lichaam, blijft gevangen zitten in het zenuwstelsel waar het schade berokkent aan ons lichaam en onze geest.

Giselle Genillard

De SE® Intro zal begeleid worden door Giselle Genillard.

Giselle is een ervaren trauma therapeut uit Londen. Ze is de oprichter van de Engelse SE organisatie SOSI.

De workshop duurt 2 dagen en biedt in een combinatie van theorie en praktijk de basiskennis van SE. Je kan uit interesse, nieuwsgierigheid deelnemen aan deze workshop. Overweeg je de opleiding SE te starten, dan stelt EASE (European Association for Somatic Experiencing) het volgen van de introductie als een vereiste.

Doelstellingen van de workshop

Een algemeen beeld schetsen van wat trauma inhoudt, haar oorsprong en gevolgen, en de specifieke inbreng van SE®. Hulpmiddelen aanbieden voor de zelfregulatie van het zenuwstelsel, om zo met meer mogelijkheden aanwezig te zijn in het hier en nu.

Voor wie?

Professionelen die nieuwe, efficiënte hulpmiddelen zoeken in hun werk met cliënten.

•    Uit de geestelijke gezondheidszorg: psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, pedagogen, sociaal werkers, coaches, ergotherapeuten, dans-, en expressietherapeuten, …
•    Uit de gezondheidszorg: artsen, verpleging, homeopaten, specialisten, vroedvrouwen, …
•    Uit de lichaamsgerichte zorg: osteopaten, acupuncturisten, manuele therapeuten, cranio-sacraal therapeuten, kinesisten,…
•    Diegenen die (vaak als eerste) betrokken zijn bij noodsituaties/rampen: brandweerlui, politie, veiligheidsagenten, …
•    Personen uit het onderwijs, yoga-leraars, ….
Alle personen die via hun werk of persoonlijk meer inzicht willen krijgen in trauma en de gezondheidsproblemen die hiermee samenhangen.

Programma

•    Definitie van trauma via het SE®-model
•    Wat is SE®? Vergelijking met andere therapieën
•    Fundamentele principes van SE®
•    Historisch en cultureel perspectief van trauma
•    Het autonome zenuwstelsel
•    Veerkracht en zelfregulatie
•    Video’s en demonstraties (ter plaatse met Giselle)
•    Groepswerk en praktische oefeningen
•    Uitleg over de opleiding tot SE practitioner

Praktisch

Locatie: Vergaderzaal Kop van Kessel-Lo, Leuvensestraat 18, 3010 Leuven
Data: Zaterdag en Zondag, 20-21 November 2021, 10u-18u
Kosten: 290 € (inclusief koffie, thee, water, kleine versnapering en syllabus)
Voertaal: Engels. Waar nodig zal er vertaald worden naar het Nederlands.

Op maandag 22 November geeft Giselle ook een één-daagse workshop Trauma First Aide. Klik hier voor meer info. Deze kost 160€. Indien je wenst in te schrijven voor zowel de intro als de Trauma First Aid betaal je slechts 430€. Selecteer op het onderstaande inschrijvingsformulier waarvoor je je inschrijft.

KMO portefeuille

Er is recentelijk veel veranderd aan de KMO portefeuille. Lees grondig onze info pagina rond KMO Portefeuille na. Voor hen die er nog van gebruik mogen maken is betaling met KMO portefeuille mogelijk (Trauma Healing Belgium heeft Registratienummer DV.O233316). Gelieve U diploma door te mailen zodat we je aanvraag kunnen goedkeuren.

Inschrijven

Inschrijvingkan via onderstaande formulier.
De workshop is helaas reeds VOLZET. Je kan je altijd nog inschrijven om op de WACHTLIJST te komen. Indien je op de wachtlijst staat krijg je voorrang op inschrijvingen voor de volgende SE® Intro.

    Ik schrijf me in voor volgende workshop(s):

    captcha