Intro SE Nov 2022

Introductie Somatic Experiencing® olv Giselle Genillard

Somatic Experiencing®, de methode van traumaverwerking ontwikkeld door Dr. Peter Levine, biedt een nieuwe en hoopvolle visie op trauma. Het is een naturalistische benadering die het mysterie van menselijk trauma ontrafelt en onthult, en concrete stappen aangeeft die nodig zijn om trauma te helen.

Trauma, aldus Levine, zit in het zenuwstelsel, niet in de gebeurtenis, en ontstaat wanneer een overweldigende ervaring bevroren raakt in de tijd. De resterende energie, die ontstaan is tijdens de gebeurtenis en niet ontladen werd uit het lichaam, blijft gevangen zitten in het zenuwstelsel waar het schade berokkent aan ons lichaam en onze geest.

Giselle Genillard

De SE® Intro zal begeleid worden door Giselle Genillard.

Giselle is een ervaren trauma therapeut uit Londen. Ze is erkend door SEI en EASE en is de oprichter van de Engelse SE Organisatie SOSI.

De workshop duurt 2 dagen en biedt in een combinatie van theorie en praktijk de basiskennis van SE®. Je kan uit interesse, nieuwsgierigheid deelnemen aan deze workshop. Overweeg je de opleiding SE® te starten, dan stelt EASE (European Association for Somatic Experiencing) het volgen van de introductie als een vereiste.

Doelstellingen van de workshop

Een algemeen beeld schetsen van wat trauma inhoudt, haar oorsprong en gevolgen, en de specifieke inbreng van SE®. Hulpmiddelen aanbieden voor de zelfregulatie van het zenuwstelsel, om zo met meer mogelijkheden aanwezig te zijn in het hier en nu.

Voor wie?

Professionelen die nieuwe, efficiënte hulpmiddelen zoeken in hun werk met cliënten.

•    Uit de geestelijke gezondheidszorg: psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, pedagogen, sociaal werkers, coaches, ergotherapeuten, dans-, en expressietherapeuten, …
•    Uit de gezondheidszorg: artsen, verpleging, homeopaten, specialisten, vroedvrouwen, …
•    Uit de lichaamsgerichte zorg: osteopaten, acupuncturisten, manuele therapeuten, cranio-sacraal therapeuten, kinesisten,…
•    Diegenen die (vaak als eerste) betrokken zijn bij noodsituaties/rampen: brandweerlui, politie, veiligheidsagenten, …
•    Personen uit het onderwijs, yoga-leraars, ….
Alle personen die via hun werk of persoonlijk meer inzicht willen krijgen in trauma en de gezondheidsproblemen die hiermee samenhangen.

Programma

•    Definitie van trauma via het SE®-model
•    Wat is SE®? Vergelijking met andere therapieën
•    Fundamentele principes van SE®
•    Historisch en cultureel perspectief van trauma
•    Het autonome zenuwstelsel
•    Veerkracht en zelfregulatie
•    Video’s en demonstraties (ter plaatse met Giselle)
•    Groepswerk en praktische oefeningen
•    Uitleg over de opleiding tot SE practitioner

Praktisch

Locatie: Vergaderzaal Kop van Kessel-Lo, Leuvensestraat 18, 3010 Leuven
Data: Vrijdag en Zaterdag 11-12 November 2022, 10u-18u
Kosten: 295 € (inclusief koffie, thee, water, kleine versnapering en syllabus)
Voertaal: Engels. Waar nodig zal er vertaald worden naar het Nederlands.

KMO portefeuille

Er is recentelijk veel veranderd aan de KMO portefeuille. Lees grondig onze info pagina rond KMO Portefeuille na. Voor hen die er nog van gebruik mogen maken is betaling met KMO portefeuille mogelijk (Trauma Healing Belgium heeft Registratienummer DV.O233316). Gelieve U diploma door te mailen zodat we je aanvraag kunnen goedkeuren.

Inschrijven

Inschrijvingkan via onderstaande formulier. Deze workshop is helaas VOLZET. Indien je inschrijft kom je op de WACHTLIJST (en krijg je voorrang om in te schrijven op volgende intro)

    captcha